A közelmúltban Csernik Kornél, az FTC Női Labdarúgó Szakosztályának UP szakmai koordinátora és edzője látogatott el hozzánk!

Kornél 15 éves tapasztalattal rendelkezik az utánpótlás képzés területén (fiú és leány vonalon is), ezért kíváncsiak voltunk véleményére edzőtermünkkel kapcsolatosan.

Milyennek találod a Toca Touch Trainer labdaadogató gépet?

Az utóbbi évek különböző utánpótlás képzési irányzatainak közös jellemzője, hogy a játékosok a gyakorlások során minél többet találkozzanak a labdával, a technikai képzettség színvonala egyenes arányban van a labdaérintések számával. Az elvvel az edzői társadalom többsége tisztában van, a gyakorlati megvalósítása azonban számos akadályba ütközik egy nagyobb létszámú és eltérő tudásszintű csoport esetében, az egyesületi foglalkozások keretében. A Toca Touch Trainer labdaadogató gép az alapoktól kezdve, személyre szabható formában, sok ismétléssel, rövid várakozási idővel képes segíteni az alaptechnikák (átadások-átvételek, lövések, egyszerű kombinációk, első érintés pontossága) tökéletes elsajátítását és alkalmazását földön és levegőben egyaránt. Az eszköz kiscsoportok (5 főig) számára biztosít optimális egyéni képzést szakember felügyelete mellett.

Miben látod másnak a nálunk végzett egyéni képzést?

 A Toca Touch Trainer különlegessége abban rejlik, hogy az egyéni képzést vezető szakember teljes egészében képes tehermentesíteni a labdapótlás elengedhetetlen feladata alól, így az edző figyelme 100 %-ban a játékos feladat végrehajtására – technikai pontosság, kéz-láb koordináció, testtartás – tud összpontosulni. A felmerült problémák (pl. hibás átvételek vagy lassú technikai kivitelezés) gyors elemzése után – a gép egyszerű irányíthatóságának köszönhetően – azonnal lehet változtatni a beállításokon, ezzel biztosítva a gyakorlás hatékonyságát és a játékosok sikerélményét.

Az igényesen kialakított környezet, korunk legkiválóbb labdarúgóinak fényképeivel inspiráló a fiatalok számára, a gép működését támogató egyéb eszközök lehetőséget biztosítanak változatos foglalkozások tartására.

Mennyire szükséges ez a fajta képzés egy labdarúgónál és véleményed szerint miben tud a legjobban a segítségre lenni a labdaadogató gép?

A mai legkiválóbb labdarúgók közös ismérve, hogy a legnagyobb stresszhelyzetben (ellenfél szorítása, szűk tér, kevés kivitelezési idő) is tökéletes technikai megoldásokra képesek. Ezt a magabiztosságot csak kiváló alapokra építkezve, hosszú idő alatt, kitartó gyakorlással lehet megszerezni. Ehhez nyújt hatékony segítséget a Toca Touch Trainer rugalmassága, amely a rengeteg ismétlés biztosítása mellett a beállítások (pl. érkező passz erőssége; adogatás ritmusa) különböző szintjeinek köszönhetően újabb és újabb kihívások elé állítja a felhasználót, egyúttal visszajelzést is adva a fejlődésükről.

A labdaadogató géppel tartott egyéni képzés rendszeres látogatása nagy mértékben elősegítheti az alapvető készségek fejlesztését, elsajátítását.

A hely méreteiből ill. a képzés fókuszából (labdarúgó technikai alapok) adódóan a célközönséget véleményem szerint leginkább az U7-U17 korosztály jelentheti, de az adogató gép komoly segítséget nyújthat a sérülésből felépült játékosok labdabiztonságának visszaszerzésében is.

Ez is érdekelhet..

Elkészült a születésnapi meghívónk!

Elkészült a születésnapi meghívónk!

Elkészült a születésnapi meghívónk! Időről időre kapunk visszajelzést, milyen jó lenne egy First Touch meghívó, melyet át lehet adni a kis barátoknak a születésnapi buli előtt. A...

Három éves a First Touch edzőterem!

Három éves a First Touch edzőterem!

Három éves a First Touch edzőterem! E hónap közepén ünnepeltük fennállásunk 3. évfordulóját! A három év alatt megannyi edzésnek, szülinapi rendezvénynek és nyári tábornak adtunk...

Visszatekintés a nyári táborokra

Visszatekintés a nyári táborokra

Visszatekintés a nyári táborokra! Fennállásunk óta idén nyáron tartottuk a legtöbb tábort, szám szerint nyolcat!Köszönjük mindazoknak, akik  mellettünk tették le a voksukat,...