Interjút készítettünk Derekas Zoltánnal!

Zoli 11 éves korától kezdődően járta végig a Ferencváros ranglétráját, hogy később a Soroksár színeiben bemutatkozzon először a magyar másodosztályban, idén nyáron pedig az NB.I.-es Mezőkövesd színeiben az élvonalban. Tavaly októberi nyitásunk óta pedig a First Touch rendszeres látogatója…

 

Kérlek foglald össze pár szóban, ami először eszedbe jut termünkkel, képzésünkkel kapcsolatban!

Az első pillanatban, ahogy beléptem a terembe éreztem, hogy jó helyre jöttem. Nagyon családias hangulat fogadott, de ami a legfontosabb, hogy profi, a fejlődésre minden lehetőséget megadó körülményekkel találkoztam.

 

Gyakran felmerülő téma, hogy a – már gyermekkorban is – magas számú csapatedzések mellett van-e létjogosultsága az egyéni képzésnek. Mi erről a véleményed?

Véleményem szerint egy fiatal labdarúgónak úgy van lehetősége kitűnni a többi játékos közül, ha a közös edzéseken kívül egyéni képzésen is részt vesz. Ezeken az edzéseken tud elhaladni vetélytársai mellett, így tud többé, jobbá válni a többieknél. Emellett nagyon fontos, hogy a közös edzésekre is ugyanúgy koncentráljon, ugyanis az edzőnek, aki berakja a csapatba ott kell bizonyítani.

Ezek miatt gondolom úgy, hogy egyértelműen van, ugyanakkor meg kell találni az egyensúlyt a csapat és az egyéni edzések között.

 

Az eddigi edzéseken mire helyezted elsősorban a hangsúlyt?

Az edzéseim során kiemelt figyelmet fordítottam a technikai készségem fejlesztésére, az átvételekre külsővel, belsővel, emellett a lefordulásra, passzokra és kapáslövésekre.

 

Hogy érzed, miben tudtál leginkább fejlődni a First Touch edzések által?

Számos területen érzem a fejlődést, de főként az átvételeim minőségét tudnám kiemelni. Sokkal magabiztosabban veszem át a labdát, akár az ellenfél által kialakított nagyobb nyomás alatt is, illetve a középpályán való lefordulásokban is sokat fejlődtem.

 

Aki ismer téged tudja, hogy a munka megszállottja vagy! Mesélj nekünk, hogy értél el oda, ahol épp tartasz és mit vársz még magadtól?

A kitartásomnak köszönhetem azt, hogy idén bemutatkozhattam az első osztályban. A nehéz időkben próbálok mindig rátenni egy lapáttal a munkára vagy gondolkozom azon, mit ronthattam el és ezeken javítani, változtatni. Célom az, hogy pályafutásom során a bennem rejlő maximális potenciált elérjem!

Mit tanácsolnál a fiatal tehetségeinknek? Mire figyeljenek oda, hogy idővel ők is profi labdarúgókká válhassanak?

A legfontosabb, hogy élvezzék a focit. Legyenek kitartóak, mert sosem lehet tudni mit hoz a holnap. Emellett természetesen dolgozzanak keményen, de ésszel.

Meggyőződésem, hogy a First Touch edzések is kellettek ahhoz, hogy szintet lépjek, a Mezőkövesd NB.I.-es csapatának labdarúgója legyek és bemutatkozzak az élvonalban, ezért bátran ajánlom mindenkinek a First Touch képzést!

Ez is érdekelhet..

Elkészült a születésnapi meghívónk!

Elkészült a születésnapi meghívónk!

Elkészült a születésnapi meghívónk! Időről időre kapunk visszajelzést, milyen jó lenne egy First Touch meghívó, melyet át lehet adni a kis barátoknak a születésnapi buli előtt. A...

Három éves a First Touch edzőterem!

Három éves a First Touch edzőterem!

Három éves a First Touch edzőterem! E hónap közepén ünnepeltük fennállásunk 3. évfordulóját! A három év alatt megannyi edzésnek, szülinapi rendezvénynek és nyári tábornak adtunk...

Visszatekintés a nyári táborokra

Visszatekintés a nyári táborokra

Visszatekintés a nyári táborokra! Fennállásunk óta idén nyáron tartottuk a legtöbb tábort, szám szerint nyolcat!Köszönjük mindazoknak, akik  mellettünk tették le a voksukat,...