RÓLUNK

A First Touchnál mindannyian a futball, különösképp a magyar futball szerelmesei vagyunk és 2020-ban lehetőséget láttunk arra, hogy még jobbá tegyük azt. Célunk és feltett szándékunk a labdarúgók képzése egy teljesen új edzésmódszerrel – kezdve a gyerekeken át a felnőtt labdarúgókig.

Célunk

Eddie Lewis, az amerikai Toca Touch Tranier labdaadogató gép feltalálója olyan edzéstechnikát fejlesztett ki, mely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy első érintésüktől fogva a pontos kivitelezésre összpontosíthassanak.
A First Touch jelentése: Első érintés, mely a legfontosabb a mai modern labdarúgásban. Nagyon fontos, hogy ezt a labdaérintést, valamint a labda továbbítását milyen minőségben, gyorsaságban és pontosságban végezzük. Egy felnőtt mérkőzés során poszttól függően 60-90 másodpercet van a labda egy játékosnál, és itt jön a mi szerepünk, hogy ezeket a másodperceket még hatékonyabbá, még minőségibbé tegyük. Ahhoz, hogy egy játékos magabiztos legyen a pályán, elengedhetetlen a megfelelő tudás, technikai képzettség, hogy megmerje és meg is tudja csinálni azokat a labdaátvételeket, passzokat, mellyel kitűnik a mezőnyből és ezáltal magasabb szintre juthat.

Filozófiánk

A labdarúgás évről évre változik, ezért szükség van új ötletekre, edzésmódszerekre, melyben szolgáltatásunkkal utat kívánunk mutatni.
Hiszünk abban, hogy egy remek hangulattal teli, minden igényt kielégítő edzőtermet fogunk tudni működtetni, ahol a vendég

 • legyen az egy gyermek, aki még csak ismerkedik a labdával, a labdarúgással, de a rendszeres mozgást nálunk kívánja eltölteni egy élménydús edzés alkalmával
 •  legyen az egy tizenéves, aki pályafutása elején jár, de feltett célja, hogy profi labdarúgó váljon belőle
 • vagy egy élsportoló, aki a csapatedzések mellett kívánja általunk magát képezni

a segítségünkkel fogja tudni elsajátítani azokat a képességeket, melyek elengedhetetlenek a mai modern labdarúgáshoz.
Nem csak egy edzőterem akarunk lenni, hanem egy közösség, ahol szakképzett edzőink segítségével vendégeink felejthetetlen pillanatokat szerezhetnek úgy, hogy a legmagasabb szintre fejlesztik a precíz és pontos labdaátvételt, mely a labdarúgás alappillére. Minden az első labdaérintésről szól – ez a First Touch!

Miért válassz minket?

A First Touch megálmodói ma is aktív labdarúgók, akik hétről-hétre saját bőrükön tapasztalják, mennyire fontos egy adott mérkőzésszituációban a magabiztosság, a pontos labdaátvétel:

 • hogy egy kapus egyérintővel tudja forgatni a hazaadást a másik oldalra
 •  hogy egy szélső úgy vegyen le egy hosszú átadást, hogy azt további igazítás nélkül egyből be tudja adni kapu elé a csapattársának
 •  hogy egy csatár úgy vegye át és tolja be területbe a labdát, hogy azonnal gólhelyzetet teremtsen magának, ezáltal esélyt se adva a védőnek

Touch Trainer

A Toca Touch Trainer labdaadogató gép megalkotója Eddie Lewis, amerikai válogatott labdarúgó, aki pályafutása során 10 évig szerepelt az angol Premier Leauge-ben és emellett 82 alkalommal lépett pályára nemzete válogatottjában. Eddie Lewis már fiatalon rájött arra, hogy vannak bizonyos technikai követelmények, melyek szükségesek a labdarúgás magas szintű űzéséhez. Emiatt – bár furának tűnhet – 19 évesen vett egy teniszlabda adogatógépet, mellyel a labdarúgóedzések mellett folyamatosan gyakorolt. Ennek segítségével alapozta meg későbbi karrierjét és érezte úgy, hogy az akkori, illetve az általa kifejlesztett Touch Tranier labdaadogató géppel szerzett tapasztalat jelentheti a lényeges különbséget, hatással lehet a labdarúgókra már gyerekkortól kezdve.
Ami egy teniszlabda adogatógéppel rendelkező játékossal indult, mára az Egyesült Államokban működő rendszerré fejlődött és szerte a világban ismerik fel ennek az edzésmódszernek a létjogosultságát, köztük már Magyarországon is.

  • A Touch Trainer egy automatizált labdaadogató gép.
  • Telefonos alkalmazáson (IOS, Android) keresztül irányíthatjuk a gépet és választhatunk a több, mint 70 előre legyártott edzésprogram közül, de a segédeszközök használatával bátran mondhatjuk 100 fölöttinek.
  • 18 db labdát képes adni a gép akár 36 másodperc alatt, mindezt pontosan és precízen, mindig a meghatározott sebességgel (maximális sebesség: 80km/h), meghatározott helyre (földön, levegőben, számtalan szögben), mely hatékonyabb edzést tesz lehetővé.
 • Precíz, ismétlődő adogatással fejleszti a játékosok alapvető képességeit és elképesztő mértékben javítja a játékosok önbizalmát a labdakezelés terén.
 • Rehabilitáció fontossága: A gép lehetővé teszi, hogy kontrollált környezetben apró lépésekkel vezessük vissza a sérülés után visszatérő sportolót a játékba. A kisebb méretű labdák kevésbé terhelik az ízületeket, a gondos adogatás pedig csökkenti a pontatlan vagy elmért sebességű labdák okozta sérülések kockázatát. Mivel jelen esetben erőnléti edzésről beszélünk, fontos, hogy itt hatványozottan csak a játékosra összpontosítsunk, aminek semmi akadálya, hiszen az adogatást a gép elvégzi helyettünk.
 • Egy First Touch edzés létszámtól függően 300-600 labdaérintést garantál egy játékos számára, ami egy normál csapatedzésen kivitelezhetetlen.

INNOVATÍV EDZÉSEK

Egyéni képzés

Edzésprogramunk a támadási, védekezési és egyéni technikák fejlesztésére összpontosít,
melyeket gyakran lehetetlen edzeni csapatgyakorlatokban nagy létszám mellett. Emellett hihetetlenül felgyorsítja a technikai, fizikai fejlesztést valamint gyorsabb gondolkodást és döntéseket biztosít a pályára a játékosnak.

Technika

Olyan technikai alapot, magabiztosságot, önbizalmat adunk, mely által a játékos
ösztönösen véghez tud vinni olyan megoldásokat a mérkőzés során, amikre eddig külön
koncentrálnia kellett – mindezt szórakoztató, élvezhető körülmények között.

Csoportos képzés

Kis csoportos, 4-5 fős labdarúgó képzést tartunk azért, hogy egy közel egy órás foglalkozás során minél többször érjenek labdába a játékosok és ezáltal képesek legyenek elsajátítani az első érintés tökéletes kivitelezését.

Profiknak is

Profi labdarúgóknak igény szerint privát edzéslehetőséget biztosítunk. Mindkét pályánkon található nagypályás méretű labdarúgó kapu, elősegítve ezzel a kapu előtti szituációkat, mind kapusoknak és védőknek védekezésnél, mind csatároknak támadásbefejezésnél.

Kreativitás

Képzésünk által az egyén tökélyre tudja fejleszteni technikai tudását, magabiztosságát és kockázatvállalását. Ezen képességekkel, a minőségi ismétlések és a meccseken használható mozgások folyamatos gyakorlásával válik kreatívvá egy játékos.

Kontroll

Az edzéseken 2-es méretű speciális labdát használunk, ami hatványozottan fejleszti a
játékos technikáját („small ball technology”). Nagyobb kontrollra fejleszt, s mivel kisebb a felülete, így pontosabb labdakezelést tesz lehetővé.

Hibajavítás

A Touch Trainer labdaadogató gép által és a kiscsoportos foglalkozások révén tudnak
edzőink kizárólag a játékosok technikai kivitelezésére és a hibajavításra koncentrálni.
A minőségi ismétlések fejlesztik az alapvető technikai, fizikai és kognitív képességeket.
Az edzésterv személyre szabott, flexibilis programot kínál, mely az egyéni és a
csapatfejlesztést is hatékonyabbá teszi.